BATI ŞERİA Direnişi, İsrail İçin Daima KORKU!

Siyonist işgal güçlerinin geçen ay Ramallah yakınlarındaki Ofra ve Gifat Asaf yerleşkelerinde işgalcilere karşı eylemler gerçekleştiren Asım El-Bergusi’yi tutuklaması, Hamas’ın Batı Yaka’da yaygın uyuyan hücrelerinin olduğunu söyleyen işgalcinin bu yöndeki iddialarını doğruladı. Bu hücrelerin Batı Yaka’da varsayılan güvenlik ortamını dağıtabilecek güç ve kudrette olduğu ortaya çıktı. Siyonist işgal ordusuyla işgal istihbaratının çabasına, yoğun ve geniş çaplı iş birliğine rağmen Batı Yaka’da hâlâ bu hücreler var ve bunlar yeni eylemlere hazırlanıyorlar.

Rakamlarla konuşursak, 2018 yılında Batı Yaka’da 33 silahlı direniş eylemi meydana geldi. Bir önceki yıl 2017’de 34 silahlı eylem gerçekleşmişti. Bu rakamlar, işgal ordusuyla işgal rejimi İç İstihbarat Birimi (Şabak)’ın geniş çaplı tedbir almalarına ve yoğun şekilde çalışmalarına rağmen bu eylemleri azaltamadıklarını gösteriyor.

Aynı şekilde Batı Yaka’daki işgal askerleriyle istihbarat birimleri yaptıkları askeri ve güvenlik çalışmalarıyla, Filistinlilerin eylemleri özendirme ve teşvik etme faaliyetlerine karşı savaştıkları gibi, silah ele geçirme çabalarını sürdürmekte, savaş araç ve aletlerini üreten atölyelere baskın yapıp, sahiplerini cezalandırmakta ve işyerlerini kapatmaktadır. Batı Yaka’daki bu eylemlerin çoğunu Hamas mensupları yapmaktadır. Hamas buradaki mensuplarını ve sempatizanlarını eylemler için hazırlamakta, finansa etmekte ve saldırılar için de planlar yapmaktadır.

Siyonist işgal güçlerinin Hamas ile yapılacak yeni bir esir takas anlaşmasına karşı çıkmalarının temel nedenlerinden birisi, daha önce 2011 yılında gerçekleşen esir takas anlaşmasıyla zindanlardan çıkan ve Gazze’ye sürgün edilen eski esirlerin, haftanın yedi günü ve günün yirmi dört saatinde İsrail’e karşı eylem planlamakla meşgul olduklarını düşünmeleridir.

Geçen yıl Batı Yaka’da yüzlerce eylemin engellenmesine rağmen, Hamas, eylem saatini bekleyen ve halen uyuyan hücrelerini gizlemeyi başardı.

Siyonist işgal rejimi 2018 yılında hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü Batı Yaka’daki silahlı Filistinli hücrelerin İsrail radarlarından gizlenmeyi başardıklarını, Ramallah bölgesinde eylemler yaptıklarını ve kimliklerini gizlediklerini gördü. Ancak daha sonra eylem yapan bu hücrenin Salih ve Asım El-Bergusi’den oluştuğu anlaşıldı. Salih işgal güçlerinin ateşiyle şehit olurken, Asım birkaç gün önce işgal güçleri tarafından tutuklandı.

İşgal rejiminin yaşadığı hayal kırıklığının nedeni, işgalci İsrail’in Salih El-Bergusi’yi tasfiye etmekle övündüğü sıralarda, Siyonist bir subayın bunun abartılmaması ve fazlasıyla da sevinilmemesi konusunda uyararak, hücre elemanlarından bazılarının hâlâ dışarıda olduklarını ve takibinin sürdüğünü söylemesidir. Daha sonra hücreye şehit Salih’in kardeşi Asım’ın liderlik ettiği anlaşıldı. Asım bir aylık bir kovalamaca ve yoğun aramaların ardından işgal güçleri tarafından tutuklandı.

Sonuç olarak…

Siyonist işgal rejimi istihbaratı ile işgal askerlerini huzursuz eden ve uykusunu kaçıran Hamas’ın uyuyan askeri hücre gerçekliği, iki birimi sahada birlikte çalışmaya zorluyor. Çünkü onlar, oldukça iyi eğitim görmüş askeri hücrelerle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar. Bu hücrelerin işgal rejimi için ciddi güvenlik tehditleri oluşturduklarına inanılıyor. İşgalci, Hamas liderlerinden emir bekleyen birçok uyuyan askeri hücrenin varlığından bahsediyor.

Dr. Adnan Ebu Amir / Filistin