Batı Şeria’da 13 Filistinliye GÖZALTI

İşgal güçlerinin Nablus kentine baskın düzenleyerek esir Gassan Zevkan’ın oğlu Muaz Zevkan’ı, Kefer Galil’den Hammad Mansur’u ve Balata Kampı’ndan Hasan Bahit’i gözaltına aldığı bildirildi.

Birzeit beldesinde öğrenci yurduna baskın düzenleyen işgal güçlerinin İsa Iyad Şelalide isimli öğrenciyi gözaltına aldığı, diğer bazı öğrencileri de gözaltına almak istediği fakat onları yurtta bulamadığı kaydedildi.

Ramallah’ın kuzeyindeki Sencel köyüne baskın düzenleyen işgal güçlerinin köy sakinlerini Gazze’ye sürgüne gönderilen eski esir Abdullah Arar ile iletişime geçmemeleri konusunda uyaran ilanlar astığı belirtildi.

El-Halil vilayetinde de işgal güçlerinin Surif beldesinde Ömer Muhammed El-Hıyh’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı ifade edildi.

El-Halil’in güneyindeki Yatta kentinde Ziyad Nevacia’yı gözaltına alan ve evindeki binlerce şikele el koyan işgal güçlerinin El-Halil kentinde de Ziyad Benat’ı gözaltına aldığı öğrenildi.

Beytlahim kentine baskın düzenleyen işgal güçleri Faruk Ebu Akker isimli genci gözaltına aldı ve baskın sırasında silah ele geçirdiğini öne sürdü.