Bahreyn’den Siyonist İsrail’e Üst Düzey Heyet

İmzaladığı normalleşme anlaşmasıyla İslam âlemini sırtından hançerleyen Bahreyn, Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani başkanlığında üst düzey bir heyetin, Siyonist İsrail’i ziyaret edeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretle, Bahreyn ve İsrail arasında tam diplomatik ilişki ve sözde barış anlaşması olan İbrahim Anlaşması’nda mutabık kalınan maddeler doğrultusunda iki ülke arasındaki ortak görüşmelerin ilerletilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Siyonist İsrail rejimine göndereceği heyetle Bahreyn’in bölge barışını destekleyen tutumunda kararlılığını bir kez daha göstereceğine dikkat çekilen açıklamada, ziyaretin, aynı zamanda İsrail ile ekonomik fırsatlara yeşil ışık yakmak olduğu kaydedildi.

İsrail askeri kaynaklarına yakınlığıyla bilinen “Walla” haber sitesinde, işgal altındaki Kudüs kentinde ABD, Bahreyn ve İsrail arasında üçlü bir toplantı yapılacağı belirtildi. Ayrıca haberde, bu bağlamda iki Bahreynli bakanın işgalci İsrail’i ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı.

İsrail işgal rejimi kaynaklarında, söz konusu üçlü toplantıya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani ile İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi’nin katılacağı ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos’ta BAE, 11 Eylül’de de Bahreyn’in İsrail’le “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Beyaz Saray’da 15 Eylül’de düzenlenen resmi törende, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında “ilişkilerin normalleştirilmesine” yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.