BAE ve İsrail İçişleri Bakanlarının Görüşme Detayları

İbranice yayın yapan İsrailli gazeteler, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Seif bin Zayed Al Nahyan ile Siyonist İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Amir Ohana arasında gerçekleştirilen görüntülü görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

İsrailli kaynaklar, bin Zayed ile Ohana arasında yapılan görüşmede, geçtiğimiz aylarda İsrail ile BAE arasında varılan normalleşme anlaşmalarının hayata geçirilmesi çabaları kapsamında iki ülke arasındaki iş birliği bağlarının güçlendirilmesinin ele alındığını bildirdi.

Görüşmede yenilikçi teknoloji program ve projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulduğuna dikkat çeken İsrail basını, iki bakanın, uluslararası suçlarla mücadele konusunda işbirliği yapmakta hem fikir olduklarını kaydetti.

Aynı zamanda BAE İçişleri Bakanlığı tarafında konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bakanların görüşmelerinde, iki ülke toplumlarının güvenliğini sağlamak için ortak projeler geliştirmenin yanı sıra ekonomi ve turizm sektörlerini canlandırma ihtiyacına odaklandıkları belirtildi.

Açıklamada, ikili ilişkilerin ilerletilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi için bir komisyonun kurulması yönünde karar alındığına işaret edildi.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde, ilişkileri normalleştirme anlaşmaları çerçevesinde BAE’den İsrail’e yapılan ilk üst düzey ziyarette iki ülke arasında vize muafiyet anlaşması da dahil olmak üzere toplam 4 anlaşma imzalanmıştı.

15 Eylül’de ABD’nin başkenti Washington’da BAE, Bahreyn ve İsrail arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı.