ABD’nin Kudüs Adımı İSRAİL’in Yıkılışını Hızlandırdı

Ali Ekber Velayeti, İnstagram hesabından paylaştığı bir yazıda ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Velayeti, “ABD büyükelçiliğinin Müslümanların en kutsal dini yerlerinden birine taşınması, Siyonist Rejim’in çöküş sürecini hızlandıracaktır” dedi.

Filistin halkının birgün meşru haklarına ulaşacağına inandıklarını belirten Velayeti, “Filistinliler, Siyonist Rejim’in ABD’nin ve bölgedeki bazı müttefiklerinin desteği ile yürüttüğü suç eylemlere karşı direniş gösterip ayakta duracaktır” ifadesini kullandı.

Ali Ekber Velayeti, “Öyle görünüyor ki, dünya çapında barşın tesis edilmesinde liderlik yaptığını idda eden ABD hükümeti, maceraperest ve keyfi eylemlerle tüm uluslararası hukuku ihlal etmeye çalışıyor.”

“Bu ülke aslında uluslararası kuruluşları hiçe sayarak Kudüs kararı ve nükleer anlaşmadan çekilme girişimi hem de İslam ülkelerini zayıflatma politikası vasıtasıyla bölgede kaosu arttırıp aynı zamanda küresel barışı zedelemek istiyor” açıklamalarında bulundu.

Bunlara ilave olarak İranlı yetkili, “Kudüs dünyadaki tüm Müslümanlara ait olduğu için bölye kalacaktır” şeklinde konuştu.