Azerbaycan İslam Partisinden Dünya Kudüs Günü Mesajı

Mübarek Ramazan ayının son cuma günü tüm dünyada Dünya Kudüs Günü olarak kutlanıyor. Bu bağlamda 10 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Azerbaycan İslam Partisi (IPA) Başkanı Dr. Hacı Movsum Samadov, Siyonizm suçlarını kınayan bir bildiri yayınladı.

Tutuklu AIP başkanının resmi internet sitesinde yayınlanan bildiri şu şekilde:

“Bismillahirrahmanirrahim!

Bildiğimiz gibi mübarek Ramazan ayının son cuma günü, mazlum Filistin halkına destek amacıyla “Dünya Kudüs Günü” olarak anılıyor.

Neredeyse bir asırdır devam eden bu işgal, geçtiğimiz yüzyılın en büyük trajedisi olarak anılmakta ve ne yazık ki uluslararası kuruluşlar tarafından henüz yeterince cevap verilmemektedir! Azeriler olarak benzer işgal altındaki bir millet olarak bu trajedinin ne olduğunu çok iyi anlıyoruz. Böyle bir işgali protesto etmek sadece her birimizin dini bir görevi değil, aynı zamanda insani bir görevdir. Bunu yerine getirmek her birimiz için büyük bir sorumluluktur. Herkes işgali sona erdirmek ve anavatanlarından kaçan milyonlarca mazlum Filistinliyi anavatanlarına geri döndürmek için gerekli adımları atmalıdır. Yüce Allah’tan her birimizi bu yolda başarılı kılmasını niyaz ederim.

AIP Başkanı Dr. Movsum Samadov.

Siyonist rejimin kutsal Kudüs şehrine yönelik son zamanlarda artan saldırılarının arka planına karşı, hapsedilen diğer Azerbaycanlı din adamları Hacı Abgül Süleymanov ve Hacı Tale Bagirzadeh’in de bu suçları kınayan açıklamalarda bulundukları belirtilmelidir.