AVRUPA Birliğinden FİLİSTİN’i Tanıma Konusunda Yalanlama

Avrupa Birliği Komiserliği’nin Kudüs’teki enformasyon ve iletişim sorumlusu Şadi Osman, Filistin devletini tanıma kararının her ülkenin politikalarına göre kendisinin alacağı bir karar olduğunu belirtti.

Osman konuyla ilgili verdiği demeçte, Avrupa Birliği’nin Filistin devletini tanıması konusunda yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

Filistin tarafı ile bazı Avrupa ülkeleri arasında Filistin devletini tanımaları için görüşmelerin olduğu iddiasını yalanlamayan Osman, bununla birlikte Avrupa Birliği’nin hiçbir ortak toplantısında Filistin devletini tanıma konusunun konuşulmadığını ifade etti.

Osman, Avrupa Birliği ülkelerinin ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan eden kararını reddetme konusundaki tavrının ortak olduğunu belirterek, üye ülkelerin elçiliklerini de Batı Yaka gibi işgal altında kabul ettikleri Doğu Kudüs’e taşımayacaklarını kaydetti.

Filistin Yönetimi’nin Avrupa Birliği nezdindeki elçisi Abdurrahim El-Fera, tek tek veya toplu halde Filistin devletini tanımaları için bazı Avrupa ülkeleriyle görüşmelerin yürütüldüğünü öne sürmüştü.