ARAP Kralları, İSRAİL’den İRAN’a Saldırmasını İstiyor!

Sözde ılımlı bazı Arap ülkeleri Siyonist rejimden kendi adlarına İran ile savaşmasını istediler. Halihazırda kuzey sınırlarında yeni bir savaşın belirtileri göze çarpıyor. 

Maariv gazetesi yazarı Yoni Ben Menahim bir makalede şunları iddia etti:

İsrail’in yeni bir savaş niyeti yok ancak bazı sözde ılımlı Arap ülkelerinin isteği üzerine böyle bir karar alacak, bizi kendi adlarına İran’la savaşmaya teşvik ediyorlar.

Muhtemelen biz  bundan sonra kuzey cephesinde savaşa katılacağız başka bir seçenek için artık çok geç ve herkes İran silahları ve daha binlerce başka sebeplerle İran’ın hedeflerine saldırı konusunda Gadi Eizenkot’un Siyonist ordu genel kurmay başkanlığı döneminde hemfikirlerdi hatta hiç kimsenin konuyla ilgili herhangi bir tereddüt ya da şüphesi bile  yoktu. 

Aslında bizim ilk baştan siyasi yollarla ve Rusya ve Amerika’nın yardımıyla, İran ve İran gibi Suriye’ye müdahale etmek isteyenlerle savaşmaya başlamamız en iyisi olurdu. 

İsrail Trump’la İran karşıtı bir strateji benimsediği için ittifak etmişti. Bu doğrultuda İsrail gururlu ve tehlikeli bir şekilde İran ve Suriye’ye karşı saldırıya yelteniyor. Gazze cephesinin aksine Suriye tarafından İsrail saldırılarına hiçbir şekilde askeri karşılık verilmiyor. Çünkü bu ülke kendi can derdine düşmüş durumda ve Hizbullah da sadece tehditlerle yetiniyor. 

Elbette İran’ın küçük tehditlerine de inanmamak gerek. İran’ın İsrail’e saldırma gibi bir fikri yok hal böyleyken güvenliğini Rusya’ya bağlayan İsrail’in ihtimali şeylerle Rusya’nın Suriye’deki menfaatlerini riske atmaması gerekir; hatta bu ülke Suriye’ye saldırmamamızı istese bile çünkü Rusya ve Amerika Suriye üzerinde İran’la savaşmak için anlaştılar.