Arabistan’ın Aramco’da Yaşadığını İsrail De Yaşayabilir…

İsrail ordusu operasyon bölümü komutanı, orduyla ilgili artan tehditlere işaret ederek İran’ın şimdi tıpkı Arabistan’da şahit olduğumuz gibi İsrail çıkarlarını hedef alabilecek yeterli güce sahip olduğunu vurguladı.

Siyonist rejim ordusu operasyon birimi komutanı Tuğgeneral Aharon Haliva, İran’ın tıpkı Arabistan’ın petrol kuruluşunu imha ettiği gibi İsrail’e saldırma gücünün olduğunu vurguladı.

Siyonist general, İsrail radyosunda yaptığı konuşmada şu hususları da dile getirdi:

“Netanyahu’nun yaptığı son açıklamalar ve İsrail Genelkurmay başkanı Kochavi’nin İsrailin karşı karşıya olduğu artan tehditler üzerine yaptığı değerlendirmeler tamamiyla gerçeği yansıtmaktadır.

Tuğgeneral Haliva ayrıca şunları söyledi:

“Maliye bakanlığı bütçe yetkilileri ile yapılan ortak gizli toplantıda, 2020 senesi için İsrail’in kaynaklarının ağır darbeler alma ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulandı ve işte bu yüzden yetkililerden güvenlik bütçesinin milyarlarca şikel artırılması istendi.”

Bugün Siyonist Maariv gazetesi, bu İsrailli generalden şunları nakletti:

“İran’ın Suriye, Irak ve Lübnan’da askeri güç ve çeşitli techizatları bulunmaktadır ve işte bu mesele İsrail için gerçek bir tehdit oluşturmaktadır. İran İsrail’in hayati çıkarlarına saldırabilir ve bizi Arabistan’ın Aramco’daki petrol kuruluşunun kaderi gibi bir kadere mahkum edebilir. 2020 senesi için hayati kaynakların hedef alınma ihtimali üzerine çok sayıda tahminler yürütülüyor. İran’ın Arabistan’daki gibi bir saldırı ihtimalinin olmadığını düşünenler gerçeklerden bihaber kimselerdir. Zira Arabistan’da da Amerika’nın gelişmiş hava savunma sistemleri mevcuttu.”