ARABİSTAN Veliahdı İSRAİL Yetkilileriyle Görüştü

Arabistan veliahtının Mısır’a yaptığı ziyaretin ardından Siyonist Rejim üstdüzey yetkilileri ile görüşerek ilişkileri normalleştirme konusunda fikir alışverişi yaptıkları belirtildi.

Yerel kaynaklar Suudi veliahtı Muhammed Bin Selman’ın Mısır’a yaptığı ziyarette Siyonist Rejim yetkilileri ile görüştüğünü bildirdi.

Siyonist İsrail Hayyum dergisinin haberine göre de, Muhammed Bin Selman yakın zamanda Mısır’a yaptığı ziyarette İsrailli üstdüzey yetkililer ile görüşerek Arabistan-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunu değerlendirdi.

Habere göre, Selman’ın görüşmesinin merkezinde Arabistan-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi, Riyad’ın ABD Başkanının “yüzyılın planı” olarak bilinen barış planı konusundaki taahhütleri yer aldı.

Bu görüşmenin ortaya çıkmasını sağlayan kaynaklara göre, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve işgal altındaki Filistin toprakları arasındaki deniz sınırları dikkate alındığında, uluslararası boyutta İsrail’in de bir parçası olacağı Nevin şehri projesinin yapılması zorunludur.

Siyonist İsrail Hayyum dergisi bu haberi el-Arabiye-l Cedid gazetesinden naklettiğini iddia etmektedir ancak gazetenin internet sitesi incelendiğinde böyle bir habere rastlanmamaktadır.