ARABİSTAN’ın Birinci Önceliği FİLİSTİN(MİŞ)!

Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de öldürülmesinin büyük bir uluslararası skandala dönüşmesinden beri ilk kez kamuoyunun karşısına çıkıp açıklama yapan Suudi Kralı, Riyad’da Şura Konseyi’ne yıllık hitabını gerçekleştirdi.

Önceliğimiz Filistin

Selman, dış politikada birinci önceliklerinin Filistin meselesi olduğunu ve ‘Filistinliler haklarını geri kazanana dek’ öyle kalacağını iddia etti.

Oysa ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başsanışmanı Jared Kushner’in önceliğinde hazırlanıp ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı takılan Ortadoğu barışı teklifine, Filistinlilerin tüm haklarını gasp etmeyi öngörmesine karşın MbS’nin tam destek verdiği söyleniyordu.

Yemen’e Müdahaleye Mecburduk

Mart 2015’ten beri Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun saldırı, abluka ve işgal harekatı altında yıkım, katliam, açlık ve koleradan kırılan Yemen’le ilgili ‘savaşın bitmesi için BM’nin çabalarını destekledikleri’ mesajını tekrarlayan Selman, Yemen’e Suudi müdahalesinin ‘bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu’ iddia etti.

İran’ı Durdurun!

Suudi Kralı, uluslararası topluma “İran’ın nükleer ve balistik füze programlarının sona erdirilmesine ihtiyaç var” çağrısı da yaptı. ‘İran’ın bölge ülkelerinde kaosa neden olmak için çalıştığı ve terör sponsorluğunda ısrar ettiği’ iddialarını tekrarladı.