YUNANİSTAN’da FİLİSTİNLİ Göçmenler İşkence Görüyor

Filistinli insan hakları aktivisti İbrahim El-Abadile, Yunanistan’daki Filistinli göçmen gençlerin durumlarının çok kötü olduğunu, aşağılamalara maruz kaldıklarını ve hayatını kaybedenler olduğunu söyledi.

El-Abadile, “Er-Risale net” sitesinde yayınlanan açıklamalarında, halen Atina’daki gözaltı merkezinde tutulan 1800 gencin durumunun çok kötü olduğunu ifade etti.

Filistinli aktivist, “Yunanistan’a ulaşmayı başaranın sanki cenneti bulacağı şeklinde yanlış bir düşünce var. Bu düşünce Gazze’den gelen birçok gencin ve Filistinli ailenin felaketine yol açtı” dedi.

El-Abadile, Filistinli gençlerin gözaltı merkezinde Yunan polisi tarafından darp edildiğini, işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldıklarını bildirdi.

Yunan polisinin ülkede yasa dışı olarak bulundukları gerekçesiyle gençlere yasalara aykırı şekilde muamele ettiğine dikkat çeken El-Abadile, binlerce gencin Avrupa’ya gitmek için Atina’ya geldiğini ve çok kötü koşullarda yaşadıklarını, bazılarının Türkiye’ye geri gönderildiklerini belirtti.

Avrupa ülkelerine iltica etmek isteyen Filistinli gençler Türkiye üzerinden ve deniz yoluyla hayatlarını tehlikeye atarak Yunanistan’a gidiyor.

El-Abadile, Yunan karasularında iki yıl içinde Gazzeli 18 gencin boğularak öldüğünü ve uluslararası sularda ölenlerin sayısının ise bilinmediğini kaydetti.

İlgili Haberler

Blinken Siyonist İsrail İçin Ortadoğu Turunda

İngiltere’de Yüz Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

HAMAS: ABD Rejimi, İsrail Katliam Suçuna Ortak