YAHUDİ Yerleşimciler Filistin’de 40 ZEYTİN Ağacını Kesti

Turmusaya Belediye Başkanı Resmi Şehhade, Yahudi yerleşimcilerin beldenin Ez-Zahirat bölgesinde Mahmud El-A’rac isimli çiftçiye ait 40 zeytin ağacını kestiğini söyledi.

Şehhade, zeytin hasadı mevsiminin başlamasıyla birlikte bu sabah arazisine giden El-A’rac’ın zeytin ağaçlarının kesildiğini görerek şoke olduğunu bildirdi.

Yahudi yerleşimi faaliyetlerini takip eden kurumlar ve aktivistler, zeytin hasadı mevsiminde Yahudi yerleşimcilerin zeytin bahçelerine saldırılarının arttığına, yerleşimcilerin meyveli zeytin ağaçlarını kestiğine veya yaktığına dikkat çekti.

Turmusaya Belediye Başkanı, zeytin hasadı mevsimi dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu tür saldırıların olabileceği uyarısında bulundu.

İşgalcilerin bu tür saldırılarla Filistinli çiftçilere ekonomik yönden zarar vermeyi ve onları topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamayı hedefledikleri kaydedildi.

Filistin Tarım Bakanlığı verilerine göre Batı Yaka’da ve Gazze Şeridi’nde yaklaşık 8,5 milyon meyveli zeytin ağacı olduğu, zeytin ve zeytin yağı satışının milli gelirin yüzde 1’ini teşkil ettiği ifade edildi.

İlgili Haberler

Esir Siyonist Kadın Askerler Netanyahu’dan Savaşı Durdurmasını İstedi

Siyonist Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Siyonistler Filistin İşgal Topraklarından Kaçıyor