Yahudi İşgalcilerden Filistin’de Irkçı Saldırı

Yahudi yerleşimciler 1948’de işgal edilen topraklarda Filistinlilerin araçlarına saldırarak duvarlara ve kamyon kasalarına ırkçı sloganlar yazdı.

1948’de işgal edilen toprakların orta kesiminde yer alan “Cisru’z-Zerka” beldesi Güney Mahallesi sakinleri Yahudi yerleşimcilerin dün gece mahalleye baskın düzenlediğini söyledi.

Mahalle sakinleri, Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında araçların lastiklerini tahrip ettiklerini, araçların üzerine ve evlerin duvarlarına ırkçı sloganlar yazdıklarını bildirdi.

Beldedeki Halk Komitesi Başkanı Sami El-Ali, saldırının ardından yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin resmi ve sivil kışkırtmalarının kin ve nefret dolu “Bedel Ödetme” ve “Tepeler Gençliği” gibi fanatik Yahudi çetelerini beslediğini ifade etti.

El-Ali, Yahudi yerleşimcilerin duvarlara yazdıkları sloganların söz konusu çetelerin Batı Yaka’dan uzaklaştırılmaları kararına karşı intikam ifadeleri içerdiğini bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistin beldelerine yönelik saldırılarının devam ettiğini kaydeden El-Ali, camilerin ve kiliselerin kundaklandığını ve suçluların her seferinde serbest kaldıklarını açıkladı.

İşgal güçleri himayesinde terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

İlgili Haberler

Esir Siyonist Kadın Askerler Netanyahu’dan Savaşı Durdurmasını İstedi

Siyonist Yerleşimciler Bir Filistinliyi Şehit Etti

Siyonistler Filistin İşgal Topraklarından Kaçıyor