YAHUDİ İşgal Yerleşke Sayısı 503’e Çıktı

Batı Yaka ve Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşkelerinin sayısının 503’e ulaştığı, yerleşkelerin 474’ünün Batı Yaka’da ve 29’unun Doğu Kudüs’te olduğu belirtildi.

Uluslararası hukuk uzmanı Hanna İsa, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, söz konusu Yahudi yerleşkelerinde bir milyondan fazla yerleşimcinin yaşadığını açıkladı.

İsa, işgal rejiminde faaliyet gösteren “Şimdi Barış” hareketinin Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerindeki genişleme oranının İsrail’deki nüfus artışı oranından çok daha büyük olduğuna dikkat çektiğini aktardı.

Ürdün Vadisi’nden El-Halil dağlarına kadar uzanan ırkçı ayrım duvarının 725 kilometre uzunluğunda olduğunu bildiren İsa, duvarın 140 kilometresinin Batı Yaka yerleşkelerinden geçtiğini ve Batı Yaka arazilerinin yüzde 20’sini yuttuğu kaydetti.

İsa, Batı Yaka’nın toplam yüzölçümünün 5844 kilometrekare olduğunu ve işgal rejiminin Yahudi yerleşimciler için inşa ettiği çevre yollarının 800 kilometrekareyi bulduğunu açıkladı.

“4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs ve nüfusu 5 milyon olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından nasıl bahsedilebilir?” diyen İsa, Yahudi yerleşkelerinin toprağın gerçek sahiplerinin özgürlüklerini ve serbest dolaşımlarını kısıtladığını ifade etti.

İsa, işgal yönetiminin Batı Yaka’da Yahudi yerleşimi faaliyetlerini devam ettirmesinin uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

İlgili Haberler

İsrail İşgal Adımları Savaşı Körüklüyor

Gazze Halkının Göçe Zorlanması Kabul Edilemez

Siyonist Bakanlar Filistin’deki Yıkımlara Eşlik Ediyor