Terör Rejimi, Filistinli 3 Çocuğu Daha Tutukladı

Filistin halkının hayatını her geçen gün daha da zorlaştıran İsrail işgal güçleri, Mescidi Aksa’nın Rahmet Kapısı yakınlarında hiçbir gerekçe göstermeden üç Filistinli çocuğu tutukladı.

Kudüs kaynaklarında yer alan bilgilere göre, işgal güçlerinin Mescidi Aksa kapılarından biri olan Rahmet Kapısı yakınlarında Filistinli üç çocuğu tutuklayıp gözaltı merkezine götürdüğü ifade edildi.

Diğer taraftan 17 yaşındaki Filistinli Mahmud Ömer Kemil, Mescidi Aksa’nın El-Esbat (Aslanlı) Kapısı yakınlarında silahlı direniş eylemi gerçekleştirdi. Filistinli direnişçi İsrail’in kör kurşunlarıyla şehit olurken bir İsrail askeri yaralandı.

Hamas söz konusu operasyondan sonra yaptığı açıklamada, “İşgal güçlerinin Kudüs ve Mescidi Aksa’daki topraklarımıza ve mukaddesatımıza yönelik saldırılarını durdurmanın yolu direniştir.” ifadesini kullandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgalci bir askerin yaralanmasıyla sonuçlanan Mescidi Aksa’nın El-Esbat Kapısı’nda gerçekleştirilen direniş eyleminin, Filistin halkının meşru haklarını görmezden gelerek İsrail’le normalleşme yolunu seçen işbirlikçilere bir mesaj mahiyetinde olduğunu belirtti.

Öte yandan işgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescidi Aksa’yı Filistinlilerden boşaltmak, işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef almaktadır.

Mescidi Aksa’yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Mescidi Aksa murabıtlarına yönelik saldırıların artırıyor. Murabıtlar ise tüm tutuklama, uzaklaştırma, seyahat yasakları ve evlerine yapılan saldırılara rağmen işgalin komplolarına engel olmak için muhafızlık yapıyor.

İlgili Haberler

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı

Hamas: Aksa Tufanı Taşlı İntifadanın Devamı

İsrail Baskınlarında 1 Şehit 15 Yaralı