Tel Aviv Eylemcisi, Yafa’daki Çatışmada Şehit Oldu

Tel Aviv’in Dizengoff Caddesi’nde eylem gerçekleştiren Filistinli genç saatler süren sıkı aramadan sonra işgalcilerin Tel Aviv olarak isimlendirdikleri şehirle bütünleşmiş durumdaki Yafa’da sıkıştırılması üzerine çıkan çatışmada şehit edildi. 

Siyonistlere ait bir radyonun yayınladığı haberlere göre işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak örgütüne mensup elemanlar eylemi gerçekleştiren genci, Yafa’da bir caminin yakınında tespit etti ve teslim olmasını istediler. Ancak o teslim olmayı reddederek işgalcilere ateş etti. Bunun üzerine işgal güçleriyle direnişçi genç arasında çatışma çıktı ve genç işgalciler tarafından şehit edildi. 

Yerel kaynaklar, şehit edilen gencin Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Cenin mülteci kampı ahalisinden 29 yaşındaki Ra’d Fethi Hazim olduğunu dile getirdi. 

İşgal polisi yaptığı açıklamada; “İstihbaratla işbirliği ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucu Tel Aviv saldırısını gerçekleştiren kişiyi silahlı çatışmada etkisiz hale getirmeyi başardık.” ifadesine yer verildi.

Dizengoff Caddesi’nde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen eylemde en son verilere göre iki işgalcinin öldürüldüğü, bazıları ağır olmak üzere 14 işgalcinin de yaralandığı haber verildi. Durumları ağır olan yaralılardan bazılarının hayati tehlikesi olduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler

Tel-Aviv’de Direniş Eylemleri – 19 Siyonist Yaralı

El Halil’de Silahlı Direniş Eylemi

El-Halil’de 4 İsrail Askeri Araçlı Eylemde Yaralandı