TEL-AVİV’e Düşen Füzeler ve İSRAİL’in Hezimeti

İsrail, Mısır gözetiminde varılan anlaşmanın sorumluluklarından kaçarak, Gazze sınırında ve Batı Yaka’da Filistinlileri katlederek, Mescidi Aksa ve Filistinli esirlere saldırarak direniş güçlerince Tel Aviv’e füze atılmasına zemin hazırladı.

Filistin direnişinin işgalcinin tecavüzleri karşısında sabrı tükendi. İsrail’in saldırılarına misillemede bulunmaması sebebiyle son haftalarda halkın büyük bir baskısına maruz kalmıştı.

Bu süre içinde Ortak Operasyon Odası dışında bazı misillemelerin yapıldığına veya milli uzlaşı dışına çıkma girişimlerinin olduğuna şahit olduk.

Filistin direniş grupları geniş çaplı bir çatışma istemiyorlar. İsrail’in geniş çaplı saldırılar düzenlemesi durumunda, iki hafta önce olduğu gibi darbeleri sindirmek mümkün olmayacaktır. Burada Kassam Tugayları’ndan bahsediyoruz.

Ağaca çıkan Netanyahu, olup bitenler nedeniyle yaralanmış durumunda. O Washington’da iken ve seçimlerin arefesindeyken bunların olmasını beklemiyordu. Atılan füzelerin Tel Aviv’de neden olduğu yıkımlar onun resmini kirletti ve seçilmek istediği Tel Aviv’de bunlar yüzüne karşı kullanılacak.

Sorun Netanyahu’nun Gazze’nin korkutulmuş olduğunu ve bu durumda hiçbir şey yapamayacağıyla ilgili yanlış bir değerlendirmede bulunmasında ve güvenlik çevrelerinin de yapılacak bir saldırıda arabulucu tarafların devreye girip arayı bulacağı konusunda yürüttüğü tahminde yanılmasındadır.

Yine işgalci açısından diğer bir sorun, füzeler atıldığında Demir Kubbe sisteminin zamanında çalmaması ve buna bağlı olarak bunları engellememesidir.

Demir Kubbe sistemi füzeleri gerektiği gibi engelleyemediği gibi, iç cephede geniş bir kafa karışıklığı ve bocalamayı beraberinde getirdi. Bu da büyük bir savaşta zaafı ortaya çıkan iç cephenin afallamasına neden oldu.

Bu süreçte direniş güçleri, Siyonist iç cephesinin zayıflığını gün yüzüne çıkaracak bir çatışmaya girmesi durumunda yaptığı tehditleri hayata geçirmeye kadir olduğunu gösterdi.

Netanyahu direnişe geniş çaplı bir savaşa sebebiyet vermeyecek bir düzeyde karşılık verecek. Bununla sadece yüzünü yıkamak ve imajını geri getirmek istiyor. Fakat işgal ordusu savaşa sürükleyecek bir aptallığa kalkışırsa, sürece hâkim olamayacağı gibi, istediği şekilde de onu sonuçlandıramayacaktır.

İyad El-Kara / Filistin

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü