Siyonistler Kabine İçin Birbirini İkna Edemiyor

Koalisyon hükümeti kurma görüşmeleri kapsamında Netanyahu, eski Savunma Bakanı Liberman ile Batı Kudüs’teki Başbakan Ofisi’nde bir araya geldi.

Liberman, Netanyahu’ya Benny Ganzt liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı’yla koalisyon hükümeti kurmasını önerirken, Netanyahu ise Liberman’dan kendisinin liderliğinde sağ partilerden oluşacak koalisyona katılmasını istedi.

Görüşmenin ardından Netanyahu’nun partisi Likud’dan yapılan açıklamada, iki lider arasındaki toplantıda koalisyon hükümetini kurma konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemediği belirtildi.

İsrail basınındaki haberlere göre, Mecliste 8 milletvekili bulunan ve koalisyon görüşmelerinde kilit role sahip İsrail Evimiz Partisinin lideri Liberman, Ultra Ortodoks Yahudileri temsil eden Şas ve Birleşik Tevrat partilerinin koalisyonda yer almasına karşı çıkıyor.

Netanyahu ise söz konusu bu iki partinin kurulacak koalisyon hükümetinde yer almasında ısrar ediyor.

Partisi seçimleri önde tamamlayan Gantz, Netanyahu ile çarşamba günü yapacağı koalisyon görüşmesine katılmama kararı almıştı.

Mavi-Beyaz İttifakı’ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun güç paylaşımı konusunda isteksiz olduğu iddia edilmiş, bu nedenle de Gantz’ın kendisiyle görüşmeye katılmama kararı aldığı ifade edilmişti.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü