Margalit konu hakkında yaptığı açıklamada, bu bilgilerin siber saldırılar yoluyla İran’ın elinde olduğunu iddia etti.
Eski Siyonist milletvekili konuşma yapmak üzere bu hafta Tel Aviv’de düzenlenen bir konferansa katıldı. Bu bağlamda Margalit konuşmasında, kimliği bilinmeyen hackerların, Alman şirkete siber saldırı düzenlediğini ve İsrail ordusuna ait denizaltılarla ilgili gizli bilgileri çaldığını ifade etti.
“Dünyada siber saldırıya maruz kalan birçok ülke var” diyen eski Knesset üyesi, “Bu durum, ülkenin, Alman şirket Thyssen Krupp’tan gemi ve denizaltı satın almak için imzaladığı anlaşmalar gibi çeşitli konularda, İsrail’in güvenlik çıkarlarına dolaylı olarak zarar verebilir” dedi.
Margalit, İran ile yakın ilişkileri bulunan Lübnanlıların, Thyssen Krupp’ta çok sayıda hisseleri olduğunu söyleyerek, Lübnanlıların şirketin sahibi olarak görüldüğünü kaydetti.
‘Siber alanda işbirliğine ihtiyacımız var’
Öte yandan denizaltılarla ilgili gizli bilgilerin çalınmasının, İsrail’i güvensiz bir konuma getirdiğini söyleyen Erel Margalit, başka ülkelerle çalışan her devlette, bilgilerin, güvenliğin sağlanması ve çalışılan ülkede bulunduğu sürece korunması gerektiğini vurguladı. Margalit ayrıca, “Bu nedenle, siber alanda daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var” dedi.
Eski Knesset üyesi Erel Margalit, sözlerini şöyle sürdürdü, “İsrail’in karasularını savunmak için, Almanya’daki bir tersaneden savaş gemileri satın aldığını çok iyi biliyoruz. Ancak bu tersane, Lübnanlı bir aileye ait. Bu ailenin mensuplarından biri de Lübnan’ın İran ile ilişkilerini koruyan ve birçok anlaşma imzalayan bir Savunma Bakanı. Öyleyse İsrail ‘Denizaltı bilgi ve sistemleri İran’a ulaştı mı?’ diye sormalıdır. Size anlatmak istediğim şey şudur ki, İsrail ve ABD siber alanda dünyada ilk sırada görülse de bu gibi durumlara da maruz kalmaktadır” açıklamasını yaptı.
İran tarafından binlerce saldırı gerçekleşti
Siyonist İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet Başkanı Nadav Argaman da konferans sırasında yaptığı konuşmada, İsrail’in 2017 yılında binlerce siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Saldırıların büyük çoğunluğunun İran tarafından yapıldığını söyleyen Argaman, hepsinin engellendiğini de iddia etti.
İsrail, söz konusu denizaltılardan çok sayıda satın almış durumda. Ancak bu yönde imzalanan son anlaşma, yolsuzluk şüpheleri nedeniyle Almanya Hükümeti tarafından donduruldu. Bu bağlamda İsrail, Almanya ile yapılan denizaltı anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle birçok İsrailli yetkiliyi gözaltına aldı.
Öyle ki aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Eliezer Marom ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun eski ofis sorumlusu ve avukatının da bulunduğu beş yetkili gözaltına alındı.
Siyonist Netanyahu anlaşmaya dâhil oldu mu?
İsrail Hükümetinin hukuk bürosu, Başbakan Netanyahu’nun söz konusu bu anlaşmaya dâhil olmadığını açıklamasından birkaç ay sonra, geçtiğimiz Salı günü Tel Aviv’de bazı yeni bilgiler yayınlandı. Bu bağlamda son bilgilerin durumu değiştireceği ve Netanyahu’nun anlaşmaya dâhil olduğu konusunda şüphelerin bulunduğu açıklandı.