Siyonist Liberman: Amerika Elçiliği Hemen Kudüs’e Taşınmalı

Siyonist İsrail savaş bakanı Avigdor Liberman resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika’da İran’ın İsrail’e yönelik tehditleri karşısında ortak ve etkili bir tavır sergilemek, Körfez ülkeleriyle askeri ittifak oluşturabilmek gibi konuların yanı sıra ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması meselesini ele aldı ve elçilik konusunun biran önce halledilmesi gerektiğini vurguladı.

Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence ile görüşen Liberman, ABD elçiliğini Kudüs’teki yeni yerinde ziyaret etmek için sabırsızlandığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak resmi temaslarda bulunmak üzere gittikleri Tel Aviv’den Kudüs’e geçen Amerikan kongre heyeti ise ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasının önünde çok büyük engeller bulunmadığını, Mayıs ayı itibariyle diplomatik temsilciliğin Kudüs’e taşınabileceğini açıkladı.

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın meseleyi Mayıs ayında karara bağlayacağını açıklayan kongre heyeti, Barack Obama’nın aldığı kararlar Mayıs ayında geçerliliğini yitirecek ifadelerini kullandı.

Amerikan Kongresi 1995 yılında elçiliğin Kudüs’e taşınması noktasında bir tasarı gündeme getirmiş fakat bütün Amerikan başkanları altı ayda bir imzaladıkları beyanname ile bu tasarıyı askıya almışlardı. Donald Trump, Kongre’nin 22 yıl önce sunduğu tasarıyı askıya almayacağını ilan etmişti.

Amerikan kongre heyeti adına Tel Aviv’de bulunan cumhuriyetçi Ron DeSantis, “Donald Trump sözünün eridir ve Mayıs ayı geldiğinde elçiliğin Kudüs’e taşınması kararını onaylayacaktır” diyerek, meselenin Amerika’yı ziyaret eden Ürdün Kralı Abdullah ile de görüşüldüğünü ve ortada hiçbir engelin kalmadığını savundu.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü