SİYONİST Komutan: Savaş Her Gün YAKLAŞIYOR

Orşelim Post gazetesine konuşan Siyonist Tuğgeneral Zika Heymoviç, ‘7 Nisan 2011’de ilk defa kullanılan Demir Kubbe sistemi, düşmanlarımızın attıkları füzeleri düşürebileceğimizi gösterdi. Ayrıca Davud Sapanı savunma sistemimiz balistik, orta ve uzun menzilli füzelere karşı planlandı ve şu ana kadar başarılı oldu’ iddiasında bulundu.

2006 yılında Hizbullah’la girdikleri 2. Lübnan savaşında hiçbir hava savunma sistemine sahip olmadıklarını belirten Siyonist general, bu savaştan ders alan İsrail ordusunun Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini hayata geçirdiğini söyledi.

Bilindiği gibi, 2006’daki savaşta Hizbullah İsrail’e yaklaşık 4000 füze fırlatmıştı. Bu yüzden, o günden bu yana füze kapasitesini ve savaş tecrübesini arttıran Hizbullah’ın yeni bir savaşta işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyine binlerce füze fırlatma ihtimali Siyonist Rejimi endişelendiriyor.

Bir füzeyi etkisiz hale getirmenin çok kolay olduğunu fakat aynı mekana atılan 100 ya da 200 füzeyi etkisiz hale getirmenin büyük bir problem olduğunu ifade eden Tuğgeneral Heymoviç şu ifadeleri kullandı:

“Ben, Demir Kubbe Savunma Sisteminin sorumlusu olarak bu sistemin İsraillileri koruyacağına inanıyorum fakat yine de İsraillilerin sığınaklara inmesi gerekiyor. Düşmanlarımız gelecekteki savaşlarda bizi krizlerle karşı karşıya bırakacaktır. Fakat gelecek savaşta HAMAS ve HİZBULLAH, ordumuzu hazırlıklı bulacaktır. Savunma sistemimizi güçlendirdik, yeni ve gelişmiş teçhizatlar aldık.”

Tüm bu açıklamalarına rağmen Siyonist komutan, Siyonist Rejimin yeni bir savaşa her gün daha da yaklaşmasından endişe duyduğunu da itiraf etti.

Hatırlanacağı üzere Siyonist askeri yetkililerin Demir Kubbe Savunma Sistemini övmelerine rağmen, 2014 yılında meydana gelen 51 gün savaşında Filistin direniş hareketlerinin özellikle de Kassam Tugaylarının fırlattığı füzeler, Demir Kubbeyi delerek İsrail’in en uzak şehirleri Tel Aviv ve Hayfa’ya ulaşmış ve orada yaşayan Siyonist halkı sığınaklara girmeye ve hatta İsrail’i havaalanlarını ve hava sahasını günlerce kapatmaya mecbur bırakmıştı.

İlgili Haberler

Kiryat’taki Direniş Eyleminde 3 Ölü 3 Yaralı

Kudüs’te Silahlı Eylem – 1 Ölü 8 Siyonist Yaralı

Gazze’de 1 Siyonist Subay İle 2 Asker Öldürüldü