SİYONİST Analistlere Göre İSRAİL Neden LÜBNAN’a Saldırdı?

Yediot Ahronot gazetesi güvenlik uzmanı Ron Ben Yishai, Netanyahu’nun Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşmede, Lübnan’daki füze imalatı sanayisinin yükselişi ve İsrail’in Lübnan’a düzenlemeyi düşündüğü muhtemel operasyonda Güney Cephesinde Lübnan ve İran’a nasıl karşı koyacağı hakkında müzakerelerde bulunduğunu söyledi.

Siyonist güvenlik uzmanı sözlerine şunları ekledi: Netanyahu’nun Amerika Dışişleri Bakanı ile ani görüşme kararı bizlere İsrail eski başbakanı Olmert’in 2007 yılında Suriye’de Deyrezzor’da bulunan reaktörlere düzenlediği saldırıdan kısa bir süre önce Washington’a yaptığı ziyareti hatırlattı.

Ben Yishai şunları iddia etti: Netanyahu, İsrail’in muhtemel askeri operasyonlarında uluslararası desteği elde edebilmek için gerçekleri Amerikalılarla paylaşmayı tercih etti, Netanyahu’nun Amerika Dışişleri Bakanı ile açıkça görüşmesi Lübnan ve İran’ın nüfuzunun önünü alabilmek için açık bir mesajdır.

Bu İsrailli analist şu açıklamada bulundu: Bu görüşmeyle eşzamanlı olarak İsrail polisinin tavsiyesi ile Netanyahu’nun aleyhine açılan 4000 dosyası, başbakanı askeri müdahale için kabinedeki tüm bakanların onayını alma konusunda sıkıntıya sokuyor. Çünkü İsrail Başbakanı yeni bir savaşı başlatmış olmakla ve İsrail askerlerinin canını tehlikeye atmakla itham edilmek istemiyor.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü