Seyyid Geylani: KEŞMİR ve FİLİSTİN Bütün Ümmetin Meselesi

Cammu Keşmir’de Hindistan işgaline karşı devam eden direnişin siyasi liderlerinden Tüm Partiler Hürriyet Konferansı lideri Seyyid Ali Geylani, dünya kamuoyunda Keşmir halkının işgale karşı verdiği mücadelenin gündem edilmesi gerektiğini belirtti.

Filistin ve Keşmir meselesinin birbirine çok benzeyen iki konu olduğunu vurgulayan Seyyid Ali Geylani, “bu iki konu, oldukça hassas ve bütün İslam Ümmeti’ni ilgilendiren boyutlara sahiptir” dedi.

İşgalci zihniyetin Filistin’de de Keşmir’de de özellikle İslam’ın mukaddesatını hedef aldığını belirten Seyyid Ali Geylani, “her iki halk üzerinde de planlı bir soykırım süreci işletiliyor ifadelerini” kullandı.

Seyyid Ali Geylani Keşmir meselesinin ve Filistin meselesinin bölgede yaşayan mazlum halkın arzu ve istekleri çerçevesinde çözümlenmemesi durumunda bu bölgelerdeki belirsizliğin ve istikrarsızlığın onyıllar boyunca daha süreceğini belirtti.

Genelde İslam ümmetinin geleceği açısından İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Seyyid Ali Geylani, özelde ise Keşmir meselesinin çözümü açısından İran,Pakistan ve Afganistan’ın bölgesel bir koalisyon kurması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

HAMAS: Filistin Halkını Tasfiye Etmek İsteyenler Yargılanmalı