Şeyh İkrime Sabri: Siyonistlerin Mescidi Aksa’da Hakkı Yok

Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların Yahudilerin Mescid-i Aksa üzerindeki emellerini ortaya koyduğunu belirterek, işgalcilerin Yahudi bayramlarını Mescid-i Aksa’da yeni bir oldubitti oluşturmak için kullandıklarını ifade etti.

Şeyh İkrime Sabri, “Biz buna izin vermeyeceğiz. Çünkü onlar işgalciler ve işgal onlara Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir hak kazandırmaz” dedi.

Mescid-i Aksa’ya verilecek her türlü zarardan işgal hükümetinin sorumlu olacağını ifade eden Şeyh İkrime Sabri, işgal hükümetinin saldırganları koruyan fanatik bir hükümet olduğunu söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, işgal polisinin Mescid-i Aksa’nın çeşitli bölümlerine baskın düzenlemesinin benzeri görülmemiş açık bir saldırı ve Müslümanların duygularına hakaret olduğunu ifade etti.

Şeyh Nacih Bukeyrat da işgalcilerin Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarına uygun hareket ettiklerini söyledi.

Bukeyrat, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların 1967’den bu yana var olan durumu değiştirmeyi planladığına dikkat çekti.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü