İslami Cihad: Şehit KANI Ümmeti UYANDIRIYOR

İslâmî Cihad Hareketi’nin Gazze Şeridi’nin doğusunda yer alan Han Yunus bölgesinde düzenlediği Şehit Ubeyde Salim’i Anma Programında konuşan Nafiz Azzam şunları hatırlattı:

Filistin şehitlerinin kanı bu ümmeti uykudan uyandırmaktadır. Bu temiz kanlar ümmetin ulemasına haykırmakta, onlara, Gazze’de ve Kudüs’te yaşananlara ve ‘Yüzyılın Anlaşması’na karşı ne tür bir tutum takındıklarını sormaktadır.

Han Yunus bölgesindeki farklı kesimlerden binlerce Filistinlinin ve de İslâmî – milli halk hareketinden çok sayıda liderin de katıldığı programda konuşan Şeyh Azzam, İslam alimlerini  mücadeleye çağırdı ve İslam ulemasına seslenerek Kudüs’ün çalınmasına neden izin verdiklerini ve tüm bu yaşananlara karşı neden bir fetva yayınlamadıklarını sordu.

Azzam, Filistin halkının yaşadığı sıkıntıların günden güne artış göstermesinin sebebinin bazı Arap rejimlerinin gereksiz yere silah satın almaları ve abluka olduğuna işaret ederek, tek doğru yolun ümmetin düşmanı ile savaşmak olduğunu ve Filistin halkının İslam’ın değerlerini koruma ve savunma yolunda sebat göstererek mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Azzam ayrıca, Filistin halkının hedefe ulaşana kadar yoluna yılmadan irade ve azimle devam edeceğini hatırlatarak, aslında düşmanın, yeni her bir abluka ve cinayetten sonra Filistin halkının asla yenilemeyeceğini çok iyi anladığını vurguladı.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit