RAHME Kapısında Filistinli 2 GENCE Gözaltı

İşgal polisi Kudüslü iki genci Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nı açtıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi basın-yayın ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal polisinin Er-Rahme Kapısı bölgesine baskın düzenlediğini, iki gencin kimliklerini kontrol ettiğini, daha sonra Beşşar Necib ve Tevfik Necib isimli gençleri gözaltına alıp sorguya çekmek üzere götürdüğünü söyledi.

Ed-Dibs, Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nın her gün açılmasına engel olmaya çalışan işgal güçlerinin gerek Mescid-i Aksa bekçilerinden ve görevlilerinden olsun gerekse gençlerden olsun Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nı açan herkesi gözaltına aldığına dikkat çekti.

Son bir ay içinde Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nı açtıkları gerekçesiyle 45 kişinin gözaltına alındığına işaret eden Ed-Dibs, işgal polisinin söz konusu kişileri Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları verdikten sonra serbest bıraktığını bildirdi.

İslami Vakıflar Dairesi basın-yayın ve halkla ilişkiler sorumlusu, işgal polisinin dün Muhammed Necib isimli genci iki gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası vererek ve önceki gün de Mescid-i Aksa bekçilerinden Visam Huşeym’i Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nı açtığı gerekçesiyle gözaltına aldıktan sonra iki hafta uzaklaştırma cezası vererek serbest bıraktığını belirtti.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı