OCHA: Filistin’de 43 Bina Gasp Edildi

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nin Filistin’deki temsilciliği tarafından yapılan açıklamada İsrail yönetiminin son iki hafta içinde Filistinlilere ait 43 binayı ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığını veya gasp ettiğini, bunun 54 Filistinliyi göçe zorladığını ve ayrıca çok sayıda Filistinlinin zarar gördüğünü bildirdi.

OCHA’nın 4-17 Haziran arasını kapsayan dönemle ilgili raporunda C kategorisine giren bölgede 11 ayrı yerleşim alanında 32 binanın, İsrail’in kapalı askeri bölge ilan ettiği yerlerin sınırlarına yakın olmalarından dolayı zarar gördüğü dile getirildi.

Rapora göre El-Halil’in güneyinde Halave ve Hulletu’d-Deb’a yerleşim alanlarında da yine bir başka kapalı askeri alan için dört bina yıkıldı.

Kalan evler işgal altındaki Kudüs bölgesinde yıkıldı.

Tubas’ın Tammun köyünde de bir su kuyusu doğal koruma alanında bulunmasından dolayı yıkıldı. Bu kuyunun yıkılması 13.600 kişiden oluşan köy ahalisinin su temin etmekte zorluk çekmeye başlamasına neden oldu.

Rapora göre işgal yönetimi yine aynı bölgede ve benzer sebeplere binaen 390 ağacı söktü.

Yahudi yerleşimcilerin sebep olduğu 12 olayda Filistinlilerin sahip olduğu yüzlerce zeytin ağacı ve daha başka şeyler zarar gördü.

OCHA’nın raporuna göre senenin başından itibaren yahudi yerleşimciler Filistinlilerin sahip olduğu dört bin zeytin ağacını itlaf ettiler.

Yahudi yerleşimcilerin saldırıları bunun dışında da pek çok maddi hasara ve çok sayıda Filistinlinin yaralanmasına neden oldu.

İlgili Haberler

İsrail İşgal Adımları Savaşı Körüklüyor

Gazze Halkının Göçe Zorlanması Kabul Edilemez

Siyonist Bakanlar Filistin’deki Yıkımlara Eşlik Ediyor