SİYONİST Netanyahu: Hiçbir Yerleşkeyi BOŞALTTIRMAM

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi, Netanyahu’nun Batı Yaka’nın kuzeyinde Yahudi yerleşiminin başlamasının 50’inci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, “Yehuda ve Es-Samira’ya (Batı Yaka’ya) uzanan İsrail topraklarından tek bir yerleşkenin dahi sökülmesine izin vermeyeceğim” dediğini aktardı.

Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerinin gelişmesine yaptığı katkıyla gurur duyduğunu dile getiren Netanyahu, başkanlığını yaptığı hükümetin İsrail tarihinde Yahudi yerleşimine en çok destek veren hükümet olduğunu söyledi.

Netanyahu, Yahudi yerleşkelerini boşaltmanın barışa katkıda bulunmayacağını öne sürerek, “Gazze Şeridi’nden çıktık, füze saldırılarına maruz kaldık. Daha fazlasına izin veremeyiz” dedi.

Batı Yaka topraklarıyla ilgilendiklerini bildiren Netanyahu, stratejik mülkleri olarak söz konusu toprakları korumaya devam edeceklerini ifade etti.

Netanyahu, geçen hafta Ramallah ve Tel Aviv arasındaki müzakereleri yeniden hareketlendirmek amacıyla bölge turuna çıkan ABD Özel Temsilcisi Jared Kushner ile bir araya gelmişti.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü