NABLUS’ta Mescidi Aksa İçin İNSAN ZİNCİRİ

Etkinliği düzenleyenlerden Filistinli genç aktivist Kuteybe Azzam yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’daki uygulamalarını protesto için düzenlenen etkinliğe gençlerin ve üniversite öğrencilerinin daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

İnsan zinciri eyleminin Mescid-i Aksa’ya destek etkinliklerinden biri olduğunu kaydeden Azzam, Mescid-i Aksa’nın maruz kaldığı uygulamaların yeni bir emrivaki durumun ön adımları olduğunu ve Müslümanları Mescid-i Aksa’dan daha da uzaklaştıracağını ifade etti.

Etkinliğe katılanların işgalcilere karşı direnişin tırmandırılmasını isteyen pankartlar taşıdıkları ve sloganlar attıkları belirtildi.

Eylem sırasında, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa kapılarına yerleştirdiği elektronik kapıların bir maketi de sergilenerek işgalcilerin bu uygulaması da protesto edildi.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik yeni uygulamalarını protesto gösterilerinin yaygınlaşmaya başladığı, Batı Yaka’nın birçok bölgesi ile Arap ve İslam ülkelerinde gösteriler düzenlendiği bildirildi.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı