Mescidi Aksa’da Yangın 50 Yıldır Sönmedi…

Kudüs Vakıfları Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Mescid-i Aksa’da işgalcilerin yangınlarının devam ettiğini ve 50 yılı aşkın bir süredir sönmediğini söyledi.

Bukeyrat, Kudüslülerin Yahudileştirme planlarına ve komplolara karşı direnişlerinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Bukeyrat, işgalcilerin Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’daki yangınlarının çeşitli olduğunu ifade ederek, Mescid-i Aksa’nın altındaki kazı çalışmalarının ve etrafındaki Yahudi yerleşimi faaliyetlerinin sürdüğünü, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınlarının devam ettiğini bildirdi.

Denis Ruhan isimli fanatik Yahudi 21 Ağustos 1969’da El-Ğavanime Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girerek El-Kıbli Mescidi’ni kundaklamıştı.

Mescid-i Aksa’nın güney kesimindeki namazgahın doğu bölümünde kundaklama sonucu çıkan yangında çatı, halılar, nadir süslemeler, mushaflar ve Salahaddin El-Eyyubi’nin Halep’ten getirttiği tarihi minber yandı.

İşgal güçlerinin Kurban Bayramı gecesi Mescid-i Aksa’dan üç ay uzaklaştırma cezası verdiği Bukeyrat, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin son dönemde artış gösterdiğini ve çeşitlendiğini söyledi.

Buketrat, Mescid-i Aksa’nın 50 yıl önce yakılmasına tepki göstermeyen Arap ülkelerinin bugün de ihlaller karşısında sessiz kalmalarını eleştirdi.

İşgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin Filistin halkının direnişi sayesinde çok fazla sürmeyeceğini belirten Bukeyrat, Kudüslülerin 50 yıl önceki yangına elleriyle müdahale ettiklerini hatırlatarak, her türlü engeli aşabileceklerini ispat ettiklerini ifade etti.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı