MESCİDİ AKSA’yı Siyonistler Askeri KIŞLAYA Çevirdi!

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa içindeki Er-Rahme Kapısı bölgesini adeta askeri kışlaya dönüştürdüğünü söyledi.

Ed-Dibs, işgal güçlerinin bu sabah ayrıca çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verdiğini bildirdi.

Ed-Dibs, işgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı bölgesindeki zincirleri ve kilitleri kaldırdığını fakat bölgeyi kapalı tuttuğunu söyledi.

İşgal güçlerinin dün yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan Kudüslüleri akşam saatlerinde serbest bıraktığını açıklayan Ed-Dibs, serbest bırakılanlara bir hafta ile iki hafta arası değişen uzaklaştırma cezaları verildiğini ve Şeyh Raid Da’na’nın akıbetinin ise henüz bilinmediğini ifade etti.

İşgal güçlerinin önceki gece Er-Rahme Kapısı’na gizlice koyduğu zincirler ve kilitler dün Kudüslü gençler ve cemaat tarafından kırılmıştı.

İşgal güçleri dün Mescid-i Aksa kapılarını kapatarak cemaati darp etti ve Kudüslü bir grup genç ile Mescid-i Aksa Yazma Eserler Kütüphanesi’nde görevli bir kadın memuru gözaltına aldı.

İşgal güçleri dün ayrıca Er-Rahme Kapısı bölgesinde cemaate öğle namazı kıldıran Beyt Hanina Camii imamı Şeyh Raid Da’na’yı gözaltına aldı.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı