MESCİDİ AKSA’nın Er-Rahme Kapısı Kapatıldı

Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını adım adım hayata geçiren işgal yönetimi, Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı’nı kilitlerle ve zincirlerle kapattı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda uzman araştırmacı Rıdvan Amr, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Er-Rahme Kapısı’nı kilitlerle ve zincirlerle kapattığını dün akşam keşfettiklerini, kapının Cuma günü kapatıldığını öğrendiklerini söyledi.

Amr, bu gelişmenin işgal güçlerinin zorla dayatmaya çalıştığı Mescid-i Aksa’yı mekan bakımından ikiye bölme planının bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Kudüs’teki Müslüman Mezarlıklarını Koruma Komitesi Başkanı Mustafa Ebu Zehra yaptığı açıklamada, Er-Rahme Kapısı’nın ve çevresinin İslami vakıf ve Mescid-i Aksa’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Ebu Zehra, işgalcilerin bölgede gözü olmasının bir değeri bulunmadığına dikkat çekerek, Yahudi yerleşimcilerin günlük baskınlarının ve Er-Rahme Kapısı Mezarlığı’na yönelik ihlallerin işgalcilerin emellerinin bir parçası olduğunu belirtti.

Müslüman Mezarlıklarını Koruma Komitesi Başkanı, işgalcilerin El-Hareş ve Er-Rahme Kapısı bölgesindeki faaliyetlerinin fanatik Yahudilerin söz konusu bölgede ayin yapmalarıyla bağlantılı olduğuna işaret etti.

Mescid-i Aksa’nın doğu surlarında bulunan Er-Rahme Kapısı’nın kapalı kapıların en ünlülerinden olduğu ve ortalarında taş direk bulunan iki büyük kapıdan oluştuğu ifade edildi.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı