MESCİDİ AKSA’da Filistinli Kadın Gözaltına Alındı

İşgal polisi Filistinli bir kadını Mescid-i Aksa’da takip ettikten sonra gözaltına aldı.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi medya sorumlusu Firas Ed-Dibs, işgal polisinin Mescid-i Aksa’da Şeyh Raid Salah’ın kız kardeşinin kızı Münteha Emara’nın peşine düştüğünü söyledi.

Ed-Dibs, işgal polisinin Filistinli kadını gözaltına alarak Mescid-i Aksa’nın kapılarından biri olan El-Esbat Kapısı’ndan çıkararak Kudüs’ün batısındaki El-Kışla Polis Merkezi’ne götürdüğünü bildirdi.

İşgal rejimi parlamentosu üyesi fanatik haham Yehuda Glick bu sabah bir grup Yahudi yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Yusuf Id’ıys, Glick’in işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı.

Bakan Id’ıys, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa baskınlarının tehlikeli bir yöne doğru gittiğine ve Müslümanların gözü önünde Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan olarak gayri resmi bir şekilde bölündüğüne dikkat çekti.

Glick’in Mescid-i Aksa’ya yönelik baskılardan ve kısıtlamalardan yararlandığını bildiren Id’ıys, işgal rejimindeki seçim kampanyaları kapsamında gerginliğin kasıtlı olarak yükseltildiğine, Mescid-i Aksa’nın gayri hukuki ve gayri ahlaki bir şekilde seçim kampanyalarına alet edildiğine işaret etti.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı