Kushner’den ABD’nin Filistin Planının Hezimetini İtiraf

Amerika Başkanı Donald Trump ve Siyonist damadı Jared Kushner, Manama Ekonomik Çalıştayı 24 ve 25 Haziran günlerinde, Yüzyılın Anlaşmasının ilk uygulama aşaması olarak düzenlendi, fakat Amerika ve Siyonist Rejim bu oturumdan büyük bir yenilgi ile ayrıldı.

Amerika’nın tüm çabalarına rağmen Filistin Özerk Teşkilatı dahil tüm Filistinli gruplar bu çalıştayı boykot ettiler. Bu doğrultuda projenin uygulayıcısı olarak görev yapan Amerika başkanı Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner yeni bir itirafta bulunarak Filistinli grupların bu boykot kararının Yüzyılın Anlaşması’nın ön hazırlığı olan çalıştayın başarısızlığına yol açtığını söyledi.

Kushner Arap ve Siyonist gazeteciler ile telefonda Manama Ekonomik Çalıştayı hakkında gerçekleştirdiği görüşmede  bu konuya değinmiştir. Trump’ın damadı ve danışmanı Kushner en yeni konuşmasında Filistinli liderleri eleştirerek dolaylı bir şekilde Filistinlilerin Amerika’nın çabalarını sonuçsuz bıraktığına da değindi.

Kushner bu konuşmasında şöyle dedi: “Manama Konferansına birçok tüccar ve uluslararası şirketlerin temsilcileri katıldı. Birçoğu da katılmak istiyordu, fakat desteklenmediler ve öngörülen ekonomik proje Filistinli liderler olmadan tamamlanamayacaktır.”

Trump’ın damadı Yüzyılın Anlaşması çerçevesinde öngörülen 50 milyar dolardan 28 milyar dolarının Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yatırım yapılmaya hazır olduğunu, ancak Filistinli liderler, bu konuda tutumlarını değiştirmeden bu yatırımın hayata geçirilmeyeceğini iddia etti.

Buna rağmen Amerika’nın 50 milyar dolarlık önerisi Filistinliler tarafından olumsuz karşılanmaktadır.

Gerçekte Amerika özellikle de Kushner Filistin liderlerini para ile kandırmak ve tatmin etmek istemiştir. Buna rağmen Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşması karşısındaki ortak duruşu Trump hükümetinin Filistin meselesini Siyonistler lehine çözmesini engelleyerek Amerika hükümetine büyük bir darbe indirmiştir.

Kushner ise Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşmasına karşı çıkmalarına rağmen hiç utanmadan, “Filistinli makamların Amerika’ya yüklenmesine rağmen yine de Beyaz Saray’ın kapıları Filistinlilere ve liderlerine açıktır.” gibi bir açıklamada bulundu.

Böylece Yüzyılın Anlaşmasının mali ve ekonomik adımı sayılan  Manama Konferansının yenilgisi ile artık Amerikan’ın bu şom projesinin hezimete uğrayacağını açıkça söylemek gerekir.

İlgili Haberler

Blinken Siyonist İsrail İçin Ortadoğu Turunda

İngiltere’de Yüz Binlerce Kişi Gazze İçin Yürüdü

HAMAS: ABD Rejimi, İsrail Katliam Suçuna Ortak