KATAR’ın Gazze’ye PETROL Vermesine İzin

O nedenle Ramallah yönetimi, BM Genel Sekreterine Nikolay Mladenov’un (BM Ortadoğu Özel Temsilcisi) istenmeyen adam olduğunu belirterek, onu değiştirmesini talep etti.

Mecdelani Katar’ı Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası olmakla suçladı. ‘Beni dövüp ağladı ve benden önce davranıp şikâyet etti’ türünden olan bu gurup ne kadar da arsızdır!

Filistinli gruplar bu saçmalıklara ve suçlamalara henüz bir cevap vermediler. Ancak şu bir gerçektir ki Gazze halkı ve gruplar Gazze’de büyük sıkıntılara neden olan elektrik sorununun düzeltilmesini ve Gazze halkını cezalandıran ve onların insani haklarına saygı göstermeyen Ramallah yönetiminin tavrını nazarı dikkate almadan sekiz saat elektrik, sekiz saat kesinti sistemine geçilmesini istiyorlar.

Katar petrolü Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası değildir. Gazze’de hayata geçirilmek istenen hiçbir insani proje Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası değildir.

Bunlar, Gazze’nin bir sosyal patlama yaşamasını ve dördüncü bir savaşa girmesini engellemek için yapılan gerişimlerdir. Yüzyılın Anlaşması ise, Batı Yaka’da Abbas’ın yardım ve desteğiyle çok iyi tatbik ediliyor.

Kudüs dosyasının görüşmelerden çıkarılmasına ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesine Gazze ortak olmadı. Batı Yaka’nın Kudüs için harekete geçmesini engelleyen Abbas’tır.

Mültecilerin hakkından vazgeçen Gazze değildir. Aksine bundan vazgeçen Abbas’tır.

Abbas ile ekibinin, kendilerinin kınandığı kusur ve hatalarıyla Gazze’yi suçlamaktan vazgeçmeleri gerekir. Onlar bunu yaparak Gazze ve direnişe diz çöktürmek ve Yüzyılın Anlaşması’na boyun eğmesini sağlamak istiyorlar. Ya da direnişe rağmen İsrail ve Amerika ile vardıkları anlaşmalara teslim olmasını istiyorlar.

Bunu da aşağılık ekonomik planlar ve bütün dünyanın reddettiği yaptırımlarla elde etmek istiyorlar.

Abbas ve güruhunun onayı olmadan yakıtın Gazze’ye girmesi, Arap ülkeleriyle uluslararası camianın Abbas’ın Hamas’ı cezalandırıyor iddiasıyla Gazze’ye yönelik ağır yaptırımları geri çekmesinden umutlarını kesmelerinin bir ifadesidir.

Hâlbuki Abbas Hamas yerine, onların istemediği bir zamanda işgalciyle savaşa girmiş olan iki milyonluk bir halkı cezalandırıyor.

Yusuf Rezka / Filistin

İlgili Haberler

Gazze Halkının Yüzde 71 Kritik Açlık Seviyesinin Altında

İsrail Şifa Hastanesini Esir Kampına Çevirdi

Abluka Nedeniyle Gazzeli Bebekler Peş Peşe Ölüyor