KASSAM Tugayları ZİKİM Operasyon Detaylarını Verdi

İzzeddin El-Kassam Tugayları, operasyonun dördüncü yıldönümü vesilesiyle sitesinde yayınladığı haberde, Zikim Operasyonu’nun düşmana ağır bir darbe vurduğunu ve birçok kayıp vermesine sebep olduğunu bildirdi.

İşgal ordusunun hâlâ operasyonun izlerini silmeye çalıştığını kaydeden El-Kassam Tugayları, operasyonun işgal güçleri için savaşın en büyük sürprizi olduğunu söyledi.

Operasyonun nasıl gerçekleştirildiğini ayrıntılı bir şekilde anlatan El-Kassam Tugayları, son hazırlıkların yapılmasının ardından operasyonun iki aşamada gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyona katılan komandoların uzun bir eğitimden geçtiğine dikkat çeken El-Kassam Tugayları, ilk aşamada gözetleme ve hedef hakkında bilgi toplama yapıldığını bildirdi.

El-Kassam Tugayları, operasyona katılan komandoların deniz altında uzun süre ilerledikten sonra karaya çıktıklarını ve önce iki gruba ayrıldıklarını, ilk grubun düşmanla çatışmaya girdiğini, 45 dakika sonra ikinci grubun geldiğini ve iki grubun birleştiğini, daha sonra birlikte Zikim askeri üssüne saldırdıklarını söyledi.

Haberde, komandoların saldırısıyla eşzamanlı olarak El-Kassam Tugayları topçusunun da Zikim askeri üssüne havan ve füze saldırısı düzenlediği ifade edildi.

İlgili Haberler

Kassam Tugayları İsrail’e Darbe Vurmaya Devam Ediyor

Siyonist İsrail, Şehit Olan 2 Kassam Mücahidinin Evini Hedef Aldı

Kassam Tugayları 6. Esir Grubunu Serbest Bırakacak