İSRAİL Teröründen AKSA Bekçisine Gözaltı!

İşgal polisi akşam saatlerinde Mescid-i Aksa bekçilerinden birini gözaltına alırken, bir görevliye de iki hafta Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa bekçilerinin dün gün boyu işgal polislerinin Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na girmelerine izin vermediklerini ifade etti.

Bildiride, işgal güçlerinin bunun üzerine Mescid-i Aksa bekçilerinden Said Es-Selayime’yi Er-Rahme Kapısı önünde gözaltına aldığı ve bekçi arkadaşı İsa Berakat’ı da Kudüs’ün batısındaki El-Kışla Polis Merkezi’ne ifade vermeye çağırdığı belirtildi.

İslami Vakıflar Dairesi, işgal polisinin Mescid-i Aksa itfaiye görevlisi Imad Abidin’e iki hafta Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma ve beş bin şikel (1400 dolar) kefalet ödeme cezası verdiğini bildirdi.

İtfaiye görevlisi Abidin’in iki gün önce işgal güçlerince gözaltına alındığı ve bir ay Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma kararına imza atmayı reddettikten sonra Sulh Mahkemesi tarafından iki ayrı kefaletle serbest bırakıldığı kaydedildi.

İslami Vakıflar Dairesi ayrıca işgal istihbaratının bir işgal polisini darp etmekle suçladığı Mescid-i Aksa bekçisi Muhammed Tıyne’nin gözaltı süresinin üç gün daha uzatılmasını talep ettiğini açıkladı.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı