İŞGAL Mahkemesi, ESİR Bergusi’nin Gözaltısını Uzattı!

El-Meskubiyye’deki işgal mahkemesi şehit Salih El-Bergusi’nin kardeşi 33 yaşındaki Filistinli esir Asım El-Bergusi’nin gözaltı süresini beşinci kez uzattı.

Filistinli Esir Kulübü, işgal mahkemesinin Kuber beldesi sakinlerinden Asım El-Bergusi’nin gözaltı süresini beşinci kez uzattığını bildirdi.

Esir Kulübü, 8 Ocak 2019’da gözaltına alınan Filistinli esirin sorgusunun sürdüğünü ve mahkemenin gözaltı süresini uzatma gerekçesi olarak sorgunun henüz tamamlanmamış olmasını gösterdiğini söyledi.

Esir Asım El-Bergusi’nin eski esirlerden olduğu ve işgal zindanlarında toplam 11 yıl esir tutulduğu, mahkumiyet süresinin sona ermesi üzerine Nisan 2018’de serbest bırakıldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin esir Asım El-Bergusi’nin ailesinden dört kişiyi gözaltına aldığı, babası Ömer El-Bergusi ile kardeşleri Asıf ve Muhammed’den sonra annesi Süheyr El-Bergusi’nin de işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Esir Asım El-Bergusi, daha önce avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, gözaltına alınmadan önce aldığı yaranın acısını çektiğini, öldüresiye dövüldüğünü ve bilincini kaybettiğini, El-Meskubiyye Polis Merkezi’ne nakledildikten sonra ağır bir sorgulamaya maruz kaldığını bildirmişti.

İlgili Haberler

Filistinli Esirler Siyonist İsrail’in İşkencelerini Anlattı

Siyonist Rejim Bazı Esirleri Serbest Bıraktı

Siyonistler Filistinli Esiri Döverek Öldürdüğünü İtiraf Etti