İSRAİL’den İŞGAL Yerleşkelerine VERGİ Muafiyeti

İşgal hükümeti, Batı Yaka’daki birçok Yahudi yerleşkesini kapsayan “Milli Öncelik Bölgeleri” haritası yayınladı.

Yayınlanan haritanın Yahudi yerleşimcilerin söz konusu bölgelere yerleşmelerini teşvik amacı taşıdığı ve inşaat faaliyetlerini artırmak için vergi muafiyeti getirdiği ifade edildi.

Yahudi ulusu yasasının İsrail’in Yahudi niteliğini güçlendirmek amacıyla Yahudi yerleşimcilere sağlanacak ayrıcalıkların artırılmasının beklendiği kaydedildi.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, bugünkü sayısında konuyla ilgili yayınladığı haberde, söz konusu Yahudi yerleşkelerinde ekonomik durumun İskan Bakanlığı kriterlerine uygun olmamasına rağmen destek amacıyla “Ana yerleşkelerden uzak mahalleler” adıyla bir madde eklendiğini yazdı.

İşgal rejimi İskan Bakanlığı’nın daha önce “Milli Öncelik Bölgeleri” haritasından çıkardığı Ariel Yahudi Yerleşkesi’ni yeniden haritaya dahil etme kararı aldığı bildirildi.

İlk olarak 1994’te yayınlanan haritanın işgal rejiminden en az iki kilometre uzaklıkta olan Yahudi yerleşkelerine destek olmayı amaçlıyor.

İşgal rejiminin geçen yıl vergi muafiyeti uyguladığı Yahudi yerleşkelerinin yüzde 30’unun Batı Yaka’da olduğu medyaya yansımıştı.

İlgili Haberler

İsrail İşgal Adımları Savaşı Körüklüyor

Gazze Halkının Göçe Zorlanması Kabul Edilemez

Siyonist Bakanlar Filistin’deki Yıkımlara Eşlik Ediyor