SİYONİST Gazete: İsrail İçin BÜYÜK TEHLİKE

“Elkes Fishman”, İsrail ordusundaki askerlerin endişesinden, teyakkuz halinden ve aynı zamanda pazar günü Filistinlilerin Gazze’nin doğu bölgesi sınırındaki isyan seliyle mücadele etmek için yaptığı geniş çaplı hazırlıklardan bahsetti.

Analist makalesinde şunları kaydetti:

İsrail’in Güney Ordusu komutanlığı, bu hafta en kötü senaryo olan geri dönüş yürüyüşlerinin HAMAS ile askeri bir çatışmaya dönüşmesi ihtimalinden dolayı teyakkuza geçmiş durumda. Siyonist ordu durumu kötüleştirmek istemedi ve yarın sınır duvarını geçmek isteyen binlerce Filistinliye karşı mücadele etmek için hazır. Açıkçası bu eylemin gerçekleşmesi durumunda Filistinlilere karşı ateş emri verildi.

Siyonist analist şöyle devam etti:

Gazze duvarının yanına konuşlandırılmış askeri gücü arttırmak için askeri okul ve savaş birimlerinde eğitim görmekte olan polis ve askerlerin yanında ihtiyat güçleri olarak takviye güçlerin de alınması mümkündür. Bu arada İsrail Hava Kuvvetleri kendini hazırlamıştır ve bölge için durumun kötüleşmesi hâlinde Gazze’yi ağır bir bombardımana tutma projeleri var.

Yedioth Ahronoth gazetesi analisti şunları yazdı:

Yürüyüşe katılacak protestocuların sayısını kestirmek zordur. 50 bin ile 500 bin kişi aralığı tahmin edilebilir. Eğer birçok Filistinli sınır duvarını aşmayı başarırsa askerler onlara ateş açacaktır. Daha büyük olan tehlike ise, Filistinlilerin sınır duvarı yakınlarındaki kasabalara girmeleri ve askerleri kaçırmalarıdır.

Siyonist analist şöyle devam etti: Asıl endişe bütün sınır duvarının Filistinlilerin hücumuna maruz kalmasıdır ve bunu lastikleri yakarak dumanla keskin nişancıların görüş alanlarını engelleme taktikleriyle yapacaklardır ve daha sonra ordu güçlerinin üzerine ateş balonları atarak binlerce Filistinli protestocu belirlenen noktaya saldıracak ardından ortam hazır olduğunda ilk sınır duvarına saldırılacaktır.

Halka şeklindeki dikenli tellerden oluşan bu duvar ile asıl duvar arasında onlarca metre mesafe var ve bu duvarın aşılması halinde Filistinlilerin asıl duvara ulaşmasını engellemekle görevli olan askeri güçler orada bulunacaklardır. Bu aşamada daha büyük bir tehlike olan İsrailli askerlerin kaçırılması ihtimali gerçekleşebilir.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü