İsrail, İbrahim Camii’nde 44 Kez Ezanı Engelledi

El-Halil’deki Vakıflar Müdürlüğü, işgal yönetiminin Şubat ayında 44 vakitte İbrahim El-Halil Camii’nin minaresinden ezan okunmasına caminin Yahudi yerleşimciler için gasp edilen bölümüne gelen yerleşimciler rahatsız oluyor gerekçesiyle izin vermediğini söyledi.

İşgal yönetimi İbrahim El-Halil Camii’nde ezan okunmasını sık sık Yahudi yerleşimcilerin rahatsız olmasını bahane ederek engellerken, camiye gelen Müslüman cemaat de Eski Belde semtine ve İbrahim El-Halil Camii’ne giden yollarda kurulan barikatlarda ve kontrol noktalarında aşağılamalara ve teftişe maruz kalıyor.

İşgal yönetimi 1994 yılında gerçekleşen katliamdan sonra İbrahim El-Halil Camii’ni Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye böldü.

İşgal yönetiminin ayrıca Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günlerinde  El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’ni Müslüman cemaate tamamen kapatarak Yahudilere tahsis ettiği kaydedildi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı’na göre işgalciler Şubat ayında Mescid-i Aksa’ya, İbrahim El-Halil Camii’ne ve bakanlığa bağlı ibadethanelere yönelik 95 ihlal gerçekleştirdi.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü