SİYONİST İsrail’i Sınırda HİZBULLAH Korkusu Sardı

Golan’daki İsrail askeri hastanelerine müracaat eden Suriyeli hasta ve yaralı sayısında dikkat çekici bir düşüş yaşandı.

Bu konuya Yediot Ahranot gazetesinin haberinde değiniliyor. Habere göre, Siyonist İsrail Suriye’nin menfaatleri için İsrail’de çalışacak Hizbullah unsurlarının ülkeye girişi hususunda endişe duyuyor. Öte yandan Suriyeli yaralı muhaliflerin Kunaytra’nın güneyindeki Amerikan hastanesine intikali açısından engelleyici bir durum bulunmuyor.

Siyonist İsrail gazeteleri bu haberle ilgili olarak şunları duyurdu: İsrailli komutanlar üç ay önce Suriye sınırında İsrail yakınlarındaki köylerde Hizbullah’a bağlı şahısların İsrail aleyhine çalışmalarıyla ilgili bilgilere ulaştı.

Askeri kuvvetler köy sakinleriyle çatışmama ve sağlık hizmetleri için gelen Suriyelilerin girişlerini sınırlandırma hususunda emir aldılar. Aynı şekilde doktor kadroları ve ambulans şoförleri de İsrail’e giriş yapan şahısların kimlik tespiti konusunda talimat aldılar.

Geçtiğimiz yıllarda İsrail ordusu Suriye savaşında zarar görenlere (sözde) insani yardım malzemesi ulaştırıyordu. Bu (sözde) yardım binlerce yaralı ve hasta Suriyeliyi kapsıyordu. Ancak şu an Suriye sınırında durumun gerginleşmesiyle ve Dera’nın Suriye ordusu ve yandaşları tarafından geri alınmaya çalışıldiğı haberinin alınmasıyla bu kural değişime maruz kaldı.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü