İsrail Gazzeli Sivilleri Toplu İnfaz Ediyor

Avro-Akdeniz (Euro-Med) İnsan Hakları Gözlem Merkezi, siyonist işgal güçlerinin Gazze’de evlere düzenledikleri baskınlar sırasında sivil insanları açıktan infaz yoluyla idam etmeleri konusunda ellerinde belgeler ve canlı tanıklıklar bulunduğunu dile getirdi. 

Gözlem Merkezi yayınladığı bildiride işgalci askerlerin dün akşam Gazze şehrinin ortasında Annan ailesinin evine baskın düzenlediklerini ve hiçbir sebep yokken, herhangi bir direniş gösterilmemesine rağmen evdeki gençlerin üzerine doğrudan ateş ederek onları katlettiklerini, kadınları da bir odaya toplayıp üzerlerine ateş ettiklerini ve onlardan da bazılarının yaralandığını dile getirdi. 

Merkez kendilerine birinci elden ulaşan bilgilere göre Annan, Galayini, El-Aşiyy ve Eş-Şerefa ailelerinden 15 kişinin işgal askerleri tarafından yargısız infaz yoluyla idam edildiğine dikkat çekti. Ayrıca bu şekilde herhangi bir direniş göstermeden kasıtlı silahlı saldırıya maruz kalarak ağır yaralanan ve durumları tehlikede olan birçok kişinin bulunduğunu hatırlattı.

Merkez işgal güçlerinin saldırılarında yaralanan 50 kadınla çocuğun bir evde kuşatma altında tutulduklarını ve kendilerine hiçbir şekilde yardımcı olunmasına fırsat verilmediğini açıkladı. 

Merkez, işgal güçlerinin bütün bu aşırılıkları karşısında Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı’ndan görevini yerine getirmesini istedi.

Siyonist işgal güçleri daha önce de Gazze’nin muhtelif bölgelerinde insanları sebepsiz yere silahlı saldırıda bulunmak ya da gözlem altına aldıktan sonra üzerlerine ateş etmek suretiyle yargısız infazda bulunarak katletmişlerdi.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü