İSRAİLLİ Uzman: GAZZE, Askerlerimiz İçin KAN GÖLÜ!

Maarif gazetesinin siyasi analistlerinden Ben Caspit askeri kaynaklara dayandırarak verdiği bilgide, “Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir askeri operasyon bir hava darbesiyle son bulmayacak. Zira Hamas ve İslamî Cihad büyük bir füze gücüne sahip. Bazıları geçmişte kullanılanlardan daha tehlikeli. Böyle bir durumda İsrail cephesinde çok sayıda ölü olacak ve bu hükümete karşı baskı aracı olarak kullanılacak. Bu durumda Gazze’nin ortasına kadar giren Netanyahu çekilmek zorunda kalacak” dedi.

Caspit’in değerlendirmesine göre Hamas hareketi geçen yıllar içinde Gazze’nin altında tam bir tünel şehri inşa etti. İsrail ordusu, ciddi bir askeri operasyonun askerleri için kan banyosu anlamına geldiğini ve yüzlerce askerinin ölümüne neden olacağını düşünüyor.

Caspit, Netanyahu’nun böyle ağır bir bedeli ödemeye gitmeyeceğini tahmin ettiğini, çünkü Hamas’ı düşürmek için bir stratejisinin olmadığını belirterek, birçok bakanın da hâlihazırdaki durumun diğer seçeneklere göre kendileri için cennet olduğunu çok iyi bildiklerini ifade etti.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü