İŞGAL Rejimi, AKSA Kapılarına Ne İnşa Ediyor?

Mescid-i Aksa Yazma Eserleri Merkezi Müdürü Rıdvan Amr, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa kapılarından El-Esbat Kapısı’nın dışına geniş beton temeller attığını söyledi.

Amr, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında yaptığı açıklamada, “İşgalcilerin iki yıl içinde El-Yusufiyye Mezarlığı’nı tahrip etmelerinin ardından bu yaptıklarının yeni bir polis karakolunun temelleri olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.

İşgal yönetiminin Babu’l-Amud gözetleme kulesi gibi insanların gözetlenerek teftiş edileceği ve aşağılanacağı yeni bir kule inşa ediyor olabileceğine işaret eden Amr, atılan temellerin Yahudi yerleşimcileri Er-Rahme Kapısı’na ve El-Esbat Kapısı’na taşıyacak teleferik projesine ait de olabileceğini belirtti.

Amr, işgalcilerin ayağa kalkma mücadelesi veren fakat ihanet zincirleriyle bağlı olan İslam ümmetini aşağıladığını ifade etti.

Mescid-i Aksa Yazma Eserleri Merkezi Müdürü, ümmetin Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara karşı duyarsızlığına sitem ederek, “Her ne olursa olsun endişeye gerek yok. Uyumaya devam edebiliriz. Felaket projesi tamamlanıp açılışı yapıldığında ne olduğunu anlarız” dedi.

Amr, işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nin duvarları altında müzik konseri düzenleyeceklerine işaret etti.

Kudüs’teki işgal belediyesi yeni Yahudileştirme projeleri inşa etmek ve cadde açmak için Me’menullah Mezarlığı’nı yıkmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Mescidi Aksa’ya Saldırıda Onlarca Kişi Yaralandı

Hamas’tan Mescidi Aksa Saldırısına Tepki

150,000 Filistinli Bayram Namazı Mescid-i Aksa’da Kıldı