İsrail, 62’si Çocuk 420 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin Temmuz ayında 10’u kadın, biri milletvekili ve 62’si çocuk olmak üzere 420 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar, konuyla ilgili yaptığı aylık basın açıklamasında, işgal güçlerinin geçen ay 14 Gazzeliyi gözaltına aldığını ve 4’ünün avlanırken gözaltına alınan balıkçılar olduğunu söyledi.

El-Eşkar, Temmuz ayında Filistinli 10 gencin ve çocuğun da Gazze Şeridi sınırını geçtiği gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade etti.

İşgal güçlerinin geçen ay 63 yaşındaki El-Halil milletvekili Azzam Numan Selheb’i yeniden gözaltına aldığını kaydeden El-Eşkar, Filistinli milletvekilinin daha önce 6 kez gözaltına alındığını ve işgal rejimi zindanlarında toplam 8 yıldan fazla esir tutulduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik baskılarını ve ihlallerini geçen ay da sürdürdüğünü kaydeden El-Eşkar, 62 çocuğun gözaltına alındığını ve gözaltına alınanlar arasında 7 yaşındaki Muhammed Mazin Şuveyki’nin de olduğunu ifade etti.

El-Eşkar, işgal güçlerinin geçen ay benzeri görülmemiş bir ihlale imza atarak 4 yaşındaki Muhammed Rebii Alyan ve 6 yaşındaki Kays Firas Ubeyde’yi işgal polisine taş attıkları iddiasıyla ifade vermeye çağırdığını belirtti.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü, Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesi sakinlerinden 31 yaşındaki esir Nassar Macid Tagatıga’nın geçen ay şehit olmasıyla işgal zindanlarında şehit olan Filistinli esir sayısının 220’ye yükseldiğini açıkladı.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü