İŞGALCİ İsrail, 50 AİLEYE Evlerini Boşaltma Tebligatı

İşgal güçleri Kuzey El-Ağvar’ın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 50 aileye bölgede 6-12 Şubat tarihleri arasında tatbikat yapılacağı gerekçesiyle geçici olarak evlerini terk etmeleri gerektiğini bildirdi.

İşgal güçleri Tubas yakınlarındaki Er-Ra’s El-Ahmer bölgesi ile El-Malih’teki El-Meyte, El-Hammamat ve El-Burc bölgelerine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin söz konusu bölgelerde yaşayan ailelere 6-12 Şubat tarihleri arasında sabah saat 10:00’dan akşam 17:00’ye kadar evlerinde bulunmamaları gerektiğini söyledi.

Tubas vilayetindeki El-Ağvar bölgesi dosyasından sorumlu Mutez Bişarat, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Tubas’ın güneydoğusundaki Er-Ra’s El-Ahmer bölgesinde 93 kişiden oluşan 18 aileye tebligat teslim ettiği ifade etti.

İşgal güçlerinin aynı gerekçeyle El-Malih Vadisi’ndeki El-Burc Mezrası, El-Meyte ve Hammamatu’l-Malih bölgelerine de baskın düzenleyerek 218 kişiden oluşan 32 aileye uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Tamun beldesinin doğusundaki Er-Ra’s El-Ahmer’in ve bedevilerin yaşadığı bölgelerin sık sık işgal güçleri tarafından askeri tatbikat alanı olarak kullanıldığı belirtildi.

İlgili Haberler

İsrail İşgal Adımları Savaşı Körüklüyor

Gazze Halkının Göçe Zorlanması Kabul Edilemez

Siyonist Bakanlar Filistin’deki Yıkımlara Eşlik Ediyor