İSRAİL’den 2018’de Gazzeli BALIKÇILARA Karşı 270 İHLAL

El-Mizan Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin 2018’in başından bu yana Filistinli balıkçılara 267 kez ateş açtığını bildirdi.

Bildiride, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu bir balıkçının şehit olduğu ve 16 balıkçının yaralandığı, 59 balıkçının da gözaltına alındığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin 18 tekneye el koyduğunu ifade eden El-Mizan Merkezi, abluka nedeniyle balıkçıların ihtiyaç duyduğu av malzemelerinin Gazze Şeridi’ne girişine de izin verilmediğini açıkladı.

El-Mizan Merkezi, işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlallerinin sistematik olduğunu, balıkçılara otomatik silahlarla ateş açtığını, balıkçıları gözaltına aldığını ve teknelerine el koyduğunu bildirdi.

İşgal güçleri bu sabah ve dün akşam Gazze Şeridi açıklarında Filistinli dört balıkçıyı gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Beyt Lahiya sakinlerinden Avad Malik Abdülmelik Es-Sultan ve Eş-Şati Kampı sakinlerinden Ahmed Imad Mahmud Sıyam’ı iki mil açıkta avlanırlarken gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin dün akşam da balıkçılar Mahmud Muhammed İbrahim Mikdad ve Hasan Süheyl Hasan Mikdad’ı Gazze kenti sahillerinden dört mil uzaklıkta avlanırlarken gözaltına aldığı kaydedildi.

İlgili Haberler

Han Yunus’ta Operasyon – Siyonist Askerler Öldürüldü

Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 36 Bini Geçti

Siyonistler Son 24 Saatte 164 Gazzeliyi Şehit Etti