İSRAİL Rejimi 1948’den Beri 1 MİLYON Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin Esir Kulübü konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin yılbaşından 31 Mart’a kadar 1928 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Esir Kulübü, Filistinlilerin her yıl 17 Nisan’da andıkları Filistinli Esir Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride, bu yılın ilk çeyreğinde gözaltına alınanların 369’unun çocuk ve 36’sının kadın olduğunu açıkladı.

Bildiride, işgal güçlerinin halen 6500 Filistinliyi çeşitli cezaevlerinde ve gözaltı merkezlerinde esir tuttuğu, esirlerden 350’sinin çocuk, 62’sinin kadın ve 6’sının milletvekili olduğu kaydedildi.

Filistinli Esir Kulübü, Filistinli esirlerden 48’inin işgal zindanlarında 20 yılı geride bıraktığını ve 25 esirin de çeyrek asrı işgal zindanlarında geçirdiğini açıkladı.

Bildiride ayrıca, işgal zindanlarında 30 yıldır esir tutulan 12 esir bulunduğu ve söz konusu esirlerin Filistin Kurtuluş Örgütü ile işgal rejimi arasında 13 Eylül 1993’te Oslo Anlaşması’nın imzalanmasından önce gözaltına alındıkları belirtildi.

İşgal rejiminin hukuka aykırı idari hapis cezası uygulamasını sürdürdüğüne dikkat çeken Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında üçü kadın, ikisi çocuk ve dördü milletvekili yaklaşık 500 Filistinlinin idari hapis cezasıyla esir tutulduğunu açıkladı.

İlgili Haberler

Siyonistler, Filistinlilere İşkenceyi Eğlence Olarak Görüyor

Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Han Yunus’ta İsrail’e Büyük Pusu – 11 Ölü